Friday, March 5, 2010

Tips bij het oplossen van 'Can't copy [bestand]' Fout in SD Cards

FAT16 en FAT32 zijn de twee meest gebruikte bestandssystemen van digitale geheugenkaarten, zoals SD (Secure Digital) kaarten. Maar vaak wordt aanbevolen om FAT32 te gebruiken dan FAT16 top drie redenen:

  • Steun voor groter aantal directory entries
  • Toelage te houden langere bestandsnamen en
  • Capaciteit voor het opslaan relatief groter aantal bestanden

Gebruikers van FAT16 SD-geheugenkaart klagen vaak over problemen bij het opslaan van meerdere bestanden, zelfs wanneer de opslagruimte lijkt helemaal leeg zijn. In dergelijke situaties kan de gebruiker tegenkomt onvermijdelijke situatie van het opnieuw formatteren van de SD-kaart en het terugzetten van back-up, later. Maar als de back-up niet te herstellen, een SD kaart herstel oplossing kan helpen.

De volgende afbeelding zal u helpen om dergelijke problemen te begrijpen in meer detail. Overweeg je een 32 GB SD-geheugenkaart. U sluit de SD-kaart naar uw computer en probeert te kopiëren en meer foto's toevoegen aan. Maar je merken dat de kaart ontkent om het bestand te kopiëren en verslagen van een fout die luidt als volgt:

"Cannot copy [file]: De map of het bestand kan niet worden gemaakt."

waar, [bestand] is de naam van het bestand dat u probeert te kopiëren. De SD-kaart is geformatteerd op FAT16-bestandssysteem.

Oorzaak

FAT16 kan maximaal van 512 vermeldingen in de root directory, wat veel lager is dan die van FAT32 capaciteit van 65.534 inzendingen. Ook in FAT16, lange bestandsnamen gebruiken twee of meer directory inzendingen en dus lagere vaststelling van de totale capaciteit van het bestandssysteem. Het maximum aantal bestanden die u kunt opslaan op een FAT16-apparaat is 65.517, terwijl op FAT32-apparaat, het is 268435437.

De bovenstaande fout kan optreden als de SD-kaart al maximum aantal bestanden dat FAT16 kan houden of de root directory bevat is vol.

Oplossing

Hier volgen een paar tips die u kunnen helpen herstellen van deze problemen:

  • Maak een subdirectory en kopieer alle bestanden naar toe
  • Vermijd het toewijzen van lange bestandsnamen
  • Permanent te vermijden dit probleem, de SD-kaart formatteren naar FAT32 bestandssysteem en herstellen van back

In het geval je back-up beschikbaar is, onvolledig of te vragen fouten, gebruik een SD Card Recovery Software om gegevens van geformatteerde SD-kaart terug te vorderen. De SD Card Recovery Utilities zijn gemakkelijk te gebruiken en te bewijzen bekwaam in het herstellen van verloren foto's, audio, en video's vanaf SD-kaarten.

Stellar Phoenix Photo Recovery is een betrouwbare SD Card Recovery Software dat alle soorten van digitale gegevens van geformatteerde of bedorven SD-kaart is hersteld. De tool is beschikbaar voor zowel Mac OS X en Windows-besturingssysteem. De software ondersteunt SD, miniSD, microSD en SDHC geheugenkaarten.

3 comments:

  1. Geheugenkaarten en USB-sticks te herstellen van gegevens. Ook omdat als
    de stick of SD-kaart wordt niet herkend merh. Vervangen we de interne
    controller ...

    http://datenrettung-48.de/holland/

    ReplyDelete
  2. Ik heb een San Disk Ultra geheugenkaart van 8 GB. Door een bestandsfout kan ik mijn foto's maar één kant uit laten zien. Als ik de andere kant op druk, gaan de lichtjes knipperen en wordt gemeld dat ik een bestandsfout heb. Ook kopiëren naar de computer lukt niet. Wat kan ik doen om het op te lossen?

    ReplyDelete
  3. Salland Storage Deventer speelt in op de behoefte naar het huren van goedkope veilige tijdelijke opslag, inboedelopslag, opslagruimte, bedrijfsruimte en kantoorruimte voor de stedendriehoeken Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Zwolle voor zowel particulieren als bedrijven.
    opslagruimte

    ReplyDelete